Pečený čaj

27.01.2013 19:02

V těchto mrazivých dnech jsem neodolala pokušení a pustila se do pečeného čaje. A jak na něj?

Na plech nakrájíte různé ovoce. Já dala lesní ovoce, rybíz a jahody z mrazáku, nakrájela jsem jablíčka, hrušky, mandarinky a pomeranče.

Ovoce bylo asi 2,5 kg. Přidala jsem koření - badyán, celou skořici, hřebíček a šťávu z jednoho až dvou citronů.

Vše jsem zasypala asi 750 g krupicového cukru. Za občanského míchání jsem ovoce pekla na 170°C asi 45 minut. Před koncem pečení je možné přidat trošku rumu dle chuti. Ještě horkou směs jsem naplnila do sklenic a postavila na víčko, dokud nevychladla.

Do hrníčku pak přidáme asi čtyři lžičky čaje, zalijeme horkou vodou a podáváme!

Musím přiznat, že celý dům nádherně voněl ovocem! A čaj je opravdu výborný!

—————

Zpět


Pečený čaj

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.